poulidio-about-us_03

1902

Έτος Ίδρυσης του Σωματείου

«Πουλίδειο»

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και
Μονάδα Χρονίων Παθήσεων

Το «Πουλίδειο» είναι το σημαντικότατο έργο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Καβάλας (Φ.Α.Κ.Κ.). Η Φ.Α.Κ.Κ. είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο ιδρυθέν το 1902.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει και διοικεί τις δύο Μονάδες, εποπτεύει και ελέγχει τα πάντα καθημερινά. Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι εθελόντριες και εκλέγονται σύμφωνα με το καταστατικό του κάθε τρία χρόνια από την Γενική Συνέλευση του Σωματείου.

Οι δύο Μονάδες λειτουργούν με όλες τις απαραίτητες άδειες και υπόκεινται τακτικά σε έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

poulidio-about-us_04

Εγκαταστάσεις

Νιώστε...
σαν το σπίτι σας!

Το «Πουλίδειο» στεγάζεται σε ένα διώροφο, αρχοντικό, ηλιόλουστο κτίριο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονικά όψη, στην είσοδο της πόλης.

Διαμονή

Οι φιλοξενούμενοι  διαμένουν σε δωμάτια του ενός, δύο ή τριών ατόμων, τα οποία διαθέτουν ατομικό μπάνιο, κλιματισμό, τηλεόραση, ψυγείο και ντουλάπα για τα προσωπικά τους είδη. Υπάρχει σύστημα επείγουσας κλήσης προσωπικού, φως ασφαλείας και πυρανίχνευση. Η θέα από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια είναι υπέροχη, η πόλη απλώνεται στον νότο και η θάλασσα στο βάθος, ενώ στην πίσω πλευρά βρίσκεται το περιαστικό πευκόδασος της πόλης.

Κοινόχρηστοι χώροι

Άνετη και ηλιόλουστη τραπεζαρία, τρία σαλόνια με τηλεόραση, άνετοι διάδρομοι με βοηθητικές μπάρες και φυσικά ανελκυστήρας συμπληρώνουν την άνετη διαβίωση. Το κτήριο περιβάλλεται από αυλή, κήπο και συστάδα πεύκων όπου οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαμβάνουν βόλτες στο ύπαιθρο. Η στάση του αστικού λεοφωρείου βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον περίβολο, οπότε οι περιπατητικοί έχουν εύκολη πρόσβαση προς την πόλη. Σε «πέντε βήματα» από το κυρίως κτήριο υπάρχει ιδιωτική εκκλησία, εις μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που λειτουργεί κάθε Κυριακή καθώς και όλες τις γιορτές της ορθοδοξίας.

Δείτε τους χώρους μας

H ιστορία του κτηρίου

«Πουλίδειο»

Το οίκημα κτίστηκε με προορισμό να γίνει Γηροκομείο, σε οικόπεδο επιλεγέν από τον Θεόδωρο Πουλίδη, θεμελιώθηκε δε την 7 Αυγούστου 1938 στις 10.30 π.μ. με εορταστικές εκδηλώσεις.

Στις 28.10.1940 σε έκτακτη συνεδρίαση του το ΔΣ αποφασίζει παμψηφεί και ομοφώνως, με τον δε Θεόδωρο Πουλίδη να συναινεί, "όπως παραχωρηθή δια τας ανάγκας του Εθνικού Στρατού", "ίνα χρησιμοποιηθή ως Στρατιωτικόν Νοσοκομείον".

Το 1945 άρχισε η αποκατάσταση του κτηρίου από τις πληγές του πολέμου με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως γηροκομείο, επιτάχθηκε όμως για την στέγαση παραρτήματος Δημοτικού Νοσοκομείου με την συνδρομή της Ούνρα. Μέχρι το 1947 κατέχεται από την Αγγλική Ταξιαρχία η οποία αποχωρώντας άφησε το κτήριο σε άσχημη κατάσταση.

In-House Theater

Medication Management

On-Site Physician Services

Convenient One-Story Design

Πουλίδειο
Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος

Με το πρακτικό 160/29.7.1947 διατίθεται "δια την στέγασιν των παιδιών των ανταρτοπλήκτων της περιφέρειας", με το οίκημα να λειτουργεί ως Παιδόπολης Αγιος Γεώργιος, με μίσθιο, μέχρι το 1950 οπότε και έγινε ο επαναπατρισμός των παιδιών. 

Η Παιδόπολη συνέχισε την δρατηριότητά της στο κτήριο μέχρι την 31.10.1965, οπότε και μετακόμισε σε ιδιόκτητο κτήριο.

Μέχρι το 1973 πραγματοποιήθηκαν πολυδάπανες και χρονοβόρες επισκευές στο κτήριο. 

Στις 28.11.1973 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια και λειτούργησε πλέον κανονικά ως Γηροκομείο, με την προσφορά των Εθελοντριών Αδελφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καβάλας.

Το 1978 η Αδελφότητα αποφασίζει την ανέγερση Πτέρυγας Χρονίως Πασχόντων στο ίδιο οικόπεδο σε συνέχεια του κυρίως κτηρίου, ένα έργο πολυδάπανο. Η πτέρυγα  εγκαινιάζεται το 2001, και μαζί με το κυρίως οίκημα λειτουργούν απρόσκοπτα μέχρι σήμερα.